Hjulinställning

Rätt hjulinställning minimerar däckslitage, bränsleförbrukning och ökar säkerheten

Känslan av att köra bil handlar i mångt och mycket om hur vi upplever bilen där balans, stabilitet, väghållning och kurvtagningsförmåga är faktorer som påverkar. Genom hjulinställning hos DÄCKPERFEKT säkerställer vi att detta samt att minska onödigt däckslitage och bränsleförbrukning. Hjulinställning är en av bilens viktigaste serviceåtgärder

Hjulinställning är en av de viktigaste serviceåtgärder på bilen. Med hjälp av rätt hjulinställning kan man minska ojämnt däckslitage och förbättra bilens köregenskaper. Om hjulinställningen är fel kan däcken bli ojämnt slitna mycket fort. Hjulinställningen kan påverkas om du till exempel kör mot en trottoarkant, i ett hål på vägen eller på en hög asfaltkant i hög hastighet. Fel hjulinställning ökar först däckslitag och bränsleförbrukning men påverkar inte köregenskaperna märkbart.

Om Ni märker ojämnt däckslitage bör hjulinställningen kontrolleras så fort som möjligt. Hjulinställning måste även göras i samband med reparationer såsom byte av stötdämpare, bussningar, styrleder och spindelleder. Vid glapp i styrväxeln, styraxlarna eller hjullager måste detta åtgärdas innan man bokar tid för hjulinställning.

 

Boka tid för hjulinställning – Ring  042-4002700 !

DäckPerfekt AB

Däck och Fälg i Helsingborg

Florettgatan 18
254 67 HELSINGBORG

TFN 042-4002700

info@dackperfekt.se

Öppettider

Må-Torsdag                   0800-1800
Fredag                            0800-1700
Lördag                            1000-1400